top of page

Montering av snøfanger - sikre taket ditt mot snøras

Oppdatert: 11. mar.


Taksikring er en viktig del av vedlikeholdet til ethvert bygg, spesielt i områder med mye snø og is. Som eier av bolig er du ansvarlig for å sikre at det ikke faller snø eller is fra taket som fører til skader. Med riktig monterte snøfangere på taket, reduserer du faren for at dette vil skje.

Derfor må du ha snøfanger på taket

Snøfangere hindrer at snø og is sklir ned fra taket og skader takrenner, takstiger og andre installasjoner rundt taket. I tillegg kan snøfangere beskytte eiendeler som er plassert på eiendommen mot snø- og isras, som for eksempel grill, utemøbler eller bil.


Den viktigste årsaken til å montere snøfanger er å beskytte personer og dyr på

bakken mot snø og is som raser fra taket. Dette skaper en tryggere omgivelse utendørs, samtidig som du sparer deg for dyre reperasjonskostnader på sikt.


Takstige

Når er det behov for snøfanger?

Behovet for snøfangere avhenger av flere faktorer, inkludert snøforhold, takvinkel og hvilket materiale som er brukt i taktekkingen. Det er viktig å vurdere behovet i henhold til klimatiske forhold og byggeforskrifter.


TEK17 §10-3 sier “byggverket skal sikres slik at is og snø ikke kan falle ned på steder hvor personer og husdyr kan oppholde seg”. Kravet omfatter at tak som har tilstrekkelig fall for at snø kan rase, må sikres med snøfangere på hele taket for å unngå skade på personer, dyr og eiendom.


Snøfangere er helt nødvendig hvis du har et tak med glatte overflater, eller et tak med ru overflate som har en takvinkel på 27 grader eller mer.


Vi hjelper deg med å installere riktige snøfanger til ditt tak og andre typer taksikring. Ta kontakt med oss for å få et uforpliktende tilbud.

544 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page