top of page

Vedlikehold av tak

Oppdatert: for 4 døgn siden

Taket er en av de viktigste delene av et bygg, da det beskytter resten av huset mot vær og vind. Imidlertid kan taket bli utsatt for skade over tid på grunn av tøffe værforhold, og det er derfor viktig å utføre jevnlig vedlikehold for å forlenge levetiden. Regelmessig vedlikehold vil også redusere sjansen for dyre reperasjonskostnader.


I denne artikkelen vil vi dele noen gode tips for å ivareta taket på best mulig måte.

Vedlikehold av tak

Inspeksjon av taket Det er viktig å foreta regelmessige inspeksjoner av taket. Du bør sjekke taket et par ganger i året, og umiddelbart etter ekstreme værforhold som storm eller store snøfall. Sjekk om det foreligger synlige skader, sprekker eller tegn på slitasje. Hvis du oppdager skader, bør dette repareres så fort som mulig.

Rensing av takrenner

Løv, kvister, mose og rusk kan samle seg i takrennen over tid og tette nedløpsrøret. Dette fører til at vannet renner over kanten, noe som kan skade taket, grunnmuren, fundamentet og vegger. I tillegg kan tette takrenner tiltrekke seg skadedyr og insekter, som kan forårsake skade på taktekkingen og helseproblemer. For å unngå dette bør takrennene renses minimum to ganger i året. På denne måten kan du avdekke eventuelle skader og feil, samt spare deg for dyre reperasjonskostnader.

Fjern mose og alger

Mose og alger på taket kan også forårsake betydelige skader over tid. Mosen kan holde på fuktighet og føre til skade på taktekkingen, mens algene kan føre til misfarging og forkorte takets levetid på sikt. Du bør derfor fjerne dette regelmessig ved bruk av rensekost og vann, eller mosefjerner til tak.

Skift ut ødelagt/knust takstein

Hvis du har knust eller skadet takstein, bør disse skiftes ut umiddelbart for å unngå lekkasjer eller andre skader. Knust takstein kan forårsake fuktighet og sive inn i taket, noe som kan føre til muggskader eller råte i takkonstruksjonen. En profesjonell taktekker kan enkelt hjelpe deg med å fjerne ødelagt takstein.


Snømåking av tak

Snø og is kan enkelt samle seg på taket, noe som kan føre til at taket gir etter og i verste fall kollapser grunnet for høy vektbelastning. Det er viktig å bruke riktig verktøy og teknikk for å sikre en trygg og effektiv snømåking. Det anbefales å bruke en spade eller snøskuffe for å fjerne snøen forsiktig, og kontakte en taktekker dersom du har et stort tak eller det er vanskelig å komme til.

Vi hjelper deg!

MNA Takservice har spesialister som utfører ulike serviceoppdrag for å hjelpe husholdninger med vedlikehold. I tillegg til tjenestene nevnt ovenfor, tilbyr vi også tilstandsrapporter og lekkasjesøk.

En tilstandsrapport kan gi en oversikt over takets tilstand. Vi gjennomfører en inspeksjon og utarbeider en tilstandsrapport som viser eventuelle problemer som bør fikses. Vi kan også hjelpe med å avdekke lekkasjer gjennom å inspisere taket for vannmerker og fuktighet.

Ta kontakt for gratis taksjekk på tak som er eldre enn 20 år. Vi har også serviceavtaler til borettslag og sameier.117 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page